Comencem setmana, aquest cop ja heu pogut començar a sortir, nosaltres també us proposem un canvi, provarem amb un format diferent!!!
Amb les videoconfèrencies molts ens heu explicat que per les diferents situacions en què us trobeu no sempre podeu anar al dia, creiem que amb aquesta graella setmanal us serà més fàcil trobar les matèries que anirem afegint cada dia i organitzar-vos millor.
Ja sabeu, l'important és mantenir una rutina i hàbit de treball però sempre prioritzant com ens trobem i com estem portant aquest confinament, que no sempre és fàcil...
Cada dia que passa és un menys que ens queda per retrobar-nos, us donem molts ànims per seguir endavant!!!!
Dit això, us fem algunes concrecions, en clicar els enllaços és possible que us trobeu amb documents, per poder treballar amb ells els haureu de descarregar per poder-los editar.
Si algun document està en pdf, el podeu passar a word per poder-lo editar i escriure les vostres respostes ( podeu utilitzar el programa Ilovepdf, on es poden passar els documents de pdf a word).
Us recordem que no cal imprimir res, sempre podeu adaptar els formats que us proposem al vostre estil i amb el que us sentiu més còmodes, podeu treballar a mà, a ordinador, adjuntar arxius, fer fotos... el que us vagi millor. I un cop feta la tasca la podreu enviar per correu al mestre corresponent.
Esperem que aquest nou sistema us sigui més pràctic!!!
Good afternoon Suricates, M'agradaria recordar-vos que demà estaré connectat al Google Meet per resoldre dubtes i poder veure'ns una estoneta. Us recordo els horaris per si no ho teniu gaire clar. 09 a 09:30h --- 4t A 09:30 a 10h --- 4t B Els enllaços els teniu a la columna de la dreta tot just a sota de les cares de la Noelia i el Carles. See you tomorrow!
Un cop més arriba el DIVENDRES, moment de la setmana per fer balanç i valorar com ha anat tot plegat.
El primer que us volem dir és que esteu treballant de valent i amb molta qualitat, molt bona feina, nois i noies!!!
El següent que us volem dir és que ens encanta compartir les videoconferències amb vosaltres, i en aquest sentit us volem demanar la vostra opinió.
Ja sabeu que nosaltres anem plantejant-vos dinàmiques però ens agradaria que ens poguéssiu dir a comentaris que us agradaria fer en aquestes trobades, quines propostes/activitats us vindria de gust poder compartir. Us adjuntem els grups i horaris d'aquesta setmana, també us avancem que durant aquests dies us podreu trobar amb diferents especialistes si voleu, els seus horaris per aquesta setmana seran els que trobareu a les graelles, els links per les reunions us els han posat als enllaços de la dreta.➡️➡️➡️➡️ (Els mestres i els horaris podran ser diferents, cada setmana us mantindrem informats)
Horari setmana 27-31 d'abril- Suricates A
9:00 Dimarts
9:45 Dimarts
15:00 Dijous
15:45 Dijous
Sara Siena Natàlia Héctor Biel Ian
Pol C. Marc Joan Pau Pol R. Guillermo
Martí Nisrine Nil Eduard Kawtar Akane
Hugo Pablo Judit Aina Mariona Ivet Laia Martina
Horari setmana 27-31 d'abril- Suricates B
9:00 Dimarts
9:45 Dimarts
15:00 Dijous
15:45 Dijous
Arnau G.
Jana
Xavi
Jan
Laura G.
Irene
Arnau A.
Emma
Júlia D.
Oriol
Ivet
Aina S. Rubén
Víctor
Èric
Arnau C.
Carla
Laia
Aina R.
Júlia F.
Julen
Àlex
Eloi
Laura S. Ahmed
* Per a les videoconferències us demanem que penseu en el moment que estem vivint i en les pors i neguits que ens pot generar aquesta nova fase de tornar a sortir al carrer, un cop pensat, dibuixeu i pinteu un monstre que representi aquestes pors, serà interessant compartir-ho i de ben segur que entre tots i totes ens podrem ajudar!
Horari especialistes 27-31 d'abril- Suricates A
Dilluns 15 a 16:00
Dimecres 12 a 12:30
Dijous 9 a 9:30
Divendres
Montse Aparicio
Rosa
Adrià
Carreguem piles!
Horari especialistes 27-31 d'abril- Suricates B
Dilluns de 16 a 17:00
Dimecres 12:30 a 13
Dijous 9.30 a 10
Divendres
Montse Aparicio
Rosa
Adrià
Carreguem piles!
Ah! Una cosa més, des que va començar el confinament totes les activitats del protagonista del dia han quedat aturades, hem pensat que ara tothom, també els que ja ho havíeu fet, ens podríeu fer arribar als nostres correus vídeos, fotos, powerpoint... el que us vingui de gust i vulgueu compartir amb els companys i companyes, així quan ens ho aneu enviant de tant en tant trobareu una sorpresa al blog amb el que hagueu preparat, què us sembla? Bé, oi? Doncs ENDAVANT!
Torrnem dilluns carregats d'energia i amb noves propostes!!!
US ESTIMEM tant que no us ho podeu ni imaginar!!!💓💓💓💓
Bon dia suricates, avui continuarem amb la targeta 2 de les clàssiques. Primer veurem el tutorial i després farem la feina corresponent.Recordeu primer en obrir la vostra sessió per després desar els canvis realitzats. Cada dia que passa en sabem fer coses més complicades amb l'scratch!
Avui és un dia molt especial...i no per estar confinats deixarem de gaudir-ne!!!
Primer de tot us volem donar l'enhorabona per totes les vostres creacions, heu sigut molt originals i la votra implicació i treball bé mereixen el següent!!!!
Oi que voleu veure que han fet els companys i companyes? Mireu, mireu el recull que hem fet, us ha quedat genial i els que heu enviat la vostra foto esteu tots guapíssims i guapíssimes, quin goig poder veure-us!!!
Estarem d'acord en que hi ha una cosa que en un dia com aquest no pot fallar, la llegenda de Sant Jordi, però aprofitant la vostra creativitat que us sembla si aquesta vegada també sentim i veiem unes versions més disbaratades i divertides? Us bé de gust, oi?
I vosaltres us atreviu a ser creatius i creatives amb la llegenda? Us proposem el següent:
Sabríeu dibuixar algun dels elements típics de la llegenda de sant Jordi utilitzant, només, figures geomètriques? Qui ho aconsegueixi que enviï la foto a nnavas@escolaelcim.net
Nosaltres ens hem atrevit d'una altra manera, escolteu, escolteu...
I que millor per acabar la Diada que llegir un bon poema, un que ens recorda que llegir ens fa més lliures i ens obre les portes de la imaginació, segur que aquests dies per molts i moltes de vosaltres la lectura ha esdevingut una gran aliada.
Bona Diada Suricates!!!🌹🌹🌹🌹 Una forta abraçada, Carles i Noelia
Primer de tot parlarem de la tasca de l'altre dia. He pogut veure amb les vostres tasques que els conceptes població i mostra us han quedat bastant clars i que també heu après com diferenciar les variables qualitatives de quantitatives.
Per aquest últim aspecte us penjo un vídeo breu per repassar-ho.
Ara bé, veig que alguns teniu dubtes amb el concepte unitat estadística, aprofitaré exemples que m'heu fet arribar vosaltres mateixos per aclarir-ho.
Primer de tot agafaré el de la Sara, ella proposa el següent: com a població un ZOO,
d'aquest la mostra seria un grupet d'animals del ZOO
la unitat estadística seria un animal del conjunt
Una altra manera d'explicar-ho i en la que queda molt clar és amb l'exemple del Jan i del Joan, us adjunto les fotos.
Per últim us penjo tres activitats interessants que m'heu fet arribar, podeu resoldre-les posant a comentaris les vostres respostes. Són les que proposen el Víctor, l'Hugo i la Júlia Daví, moltes gràcies a tots tres.
Seguirem amb l'estadística, avui ens centrarem en els dos apartats que ens quedaven, gràfics i mitjana... Llegiu-los atentament, després els practicarem amb les tasques proposades. La mitjana i la mediana les treballarem a fons la propera setmana, espero que us sigui profitós!
Tasca 1:
Ens trobem a Catalunya a una escola del barri de Sants de Barcelona, ens centrarem en l’estudi de la classe de 2n B, la tutora és la Montse. Ens demana que fem un estudi de la procedència de l’alumnat de la seva classe i que representem els resultats en un gràfic de barres.
La pregunta que motiva l’estudi és la següent:
On hem nascut?
Per poder fer l’estudi ja sabem que primer hem de fer l’enquesta, la Montse ja l’ha feta, ha preguntat a cada alumne el país/comunitat on ha nascut. Aquestes són les respostes que ha obtingut:
María
Barcelona
Lluís
L’Hospitalet de Llobregat
Clàudia
Sevilla
Júlia
Rubí
Andreu
Barcelona
Mateo
El Prat de Llobregat
Íngrid
Barcelona
Elisa
Equador
Martín
Madrid
Joan
Barcelona
Àngel
Nicaragua
Daniel
Mèxic
Elisabeth
Saragossa
Samuel
Gijón
Marta
Terrassa
Quim
Barcelona
Arnau
Pineda de Mar
Oriol
Barcelona
Enric
València
Rosa
Cadis
1. A partir d'aquestes dades del cens d’aquesta classe calcula lesfreqüències.(heu de comptar quants són nascuts a cada lloc i posar-ho)
2. Elabora un diagrama de barres amb les dades de la taula anterior. (A l'eix horizontal les respostes que ens han donat i en el vertical les quantitats)
a. On han nascut la majoria de nens de la classe?..............................
b. On han nascut menys nens de la classe?...............................
4. Quina és lamoda del lloc de naixement dels nens de la classe?
a. La moda del lloc de naixement d'aquesta classe és..................................
b. Per què?...................................................................................................
Recordeu que no cal imprimir res ni copiar els enunciats, podeu posar el número de la pregunta i la seva resposta directament.Espero les vostres respostes al meu correu nnavas@escolaelcim.net abans del 29 d'abril!
Tasca 2:(opcional) Connectem aquest aprenentatge amb el que haviem treballat de fraccions.
Quina fracció de la classe representa cada un dels grups? Com escriurieu aquesta fracció? I com la representaríeu? Segur que us en sortireu molt bé!
M'ho podeu enviar també per correu.
Tasca 3:(opcional) Practiquem el que hem après jugant! Us proposo el següent link per practicar, comenteu com ha anat i quins aprenentatges heu consolidat amb el joc.