suricates

suricates

dilluns, 16 de març del 2020

Hola nois i noies!
Com van aquests dies de confinament?

Nosaltres procurem fer moooltes coses per no avorrir-nos i aprendre també coses noves que en dies normals no podríem fer. Aquest diumenge, per exemple, hem passat la tarda fent un pa de pessic...

Caram! Tenim una idea! Què us sembla si expliquem una cosa que hem fet o tenim previst fer aquests dies?  D’aquesta manera tots aprenem i ens donem idees per fer a casa en familia.

Va! Aquesta serà la feina de català d’aquesta setmana!
Expliqueu fil per randa alguna activitat per fer! Així repassarem com es fa un text instructiu.
Per ajudar-vos us pengem un recordatori i el text de la nostra recepta!



Qui comença?
Carles i Noelia

25 comentaris:

  1. jo jugo una mica faig deures i dino ara estic avans de fer deures

    ResponElimina
  2. bon dia soc la Laia Ortega.
    Un poso el meu text instructiu.
    EL GLOBUS QUE S'INFLA SOL.
    Material:
    -un globus
    -una ampolla petita
    -dues cullerades grosses de bicarbonat de sodi
    -un got de plàstic amb tres dits de vinagre
    -un embut
    Elaboració
    1.Agafar un embut i posar les dues cullerades de bicarbonat de sodi a dins del globus.
    2.Afegir a un got de plàstic tres dits de vinagre.
    3.Afegir el vinagre del got a dins de l'ampolla.
    4.Posar el globus a la part de dalt de l'ampolla sense que caigui el bicarbonat a dins.
    5.Aixecar el globus perquè caigui el bicarbonat a dins de l'ampolla i que provoqui la reacció química.
    6.Quan es barreja el bicarbonat i el vinagre es crea un gas el diòxid de carboni i fa que el globus s'infli.
    Ho heu de provar es molt divertit!


    ResponElimina
  3. Hola soc la Jana
    avui us prasantarem com fer croesans am xocolata.
    nesesitem:
    -un rotllo de pata de full
    -notella
    -un ou
    -paper vegetal
    -un pinsell
    -una cullera de postre
    -un ganivet
    primer detot estenem la masa a sobre del paper vegetal.
    Amb el ganivet tallem la masa en trosets triangulars i afagim una cullaradeta de nutella al mig de cada triangla.
    Despres cargolem els triangles començasnt per la punta del mig i pintem amb ou i l'ajuda del pizell els crosanets.
    Ja estan llestos per posarlus al forn.
    Bon profit!

    ResponElimina
  4. Com fer una tirolina per ninots.

    Per fer una tirolina per ninots necessiteu:

    -Un tros de fil moolt llarg.
    -Un tros de fil mes curt .
    -Una caixa petita de catró que no pesi molt.
    -Tisores.

    COM FER-HO??????

    -Agafeu la caixa i feu-li un forat a cada costat.

    -Agafeu el fil curt i paseu-lo pels dos foratsi feu-li un nus.

    -Ara agafeu el fil llarg i lligueu-lo a un extrem de la habitacio i paseu -lo per dintre del fil curt.

    -I per últim, lligueu-ho al altre extrem de l'habitació .

    Ara els vostres ninots ja tenen transport !!!!!!

    Fet per : Judit Hueso.

    ResponElimina
  5. Hola soc la MARTINA i avui us vull ensenyar la meva resepta de pastis de llimona
    necessitem:
    1 iogurt de llimona
    1 got d´oli de girasol
    2 gots de sucre
    3 gots de farina
    3 ous
    1 sobre de llevat
    llimona ratllada

    COMENCEM!
    Hem de barregar el iogurt,l´oli i el sucre
    quan estigui cremos li posem els ous el llevat i la llimona ratllada
    despres ho posem al forn duran 1 hora aprox i a 220 graus.
    BON PROFIT!

    ResponElimina
  6. Hola sóc l'Arnau G i us ensenyaré un experiment.

    LES LLETRES INVISIBLES
    -------------------------

    NECESSITEM:
    - Una llimona
    - Un expremedor
    - Un foli blanc
    - Un bastonet de les orelles
    - Un encenedor

    COM ES FA
    ------------

    Exprem la llimona i posa el suc en un got.
    pensa un missatge secret. suca el bastonet de les orelles en el suc de llimona i escriu el missatge en el full. Deixa que s'exugi bé. Acosta l´encenedor a la part del darrere del full vigilant que no es cremi i apareixerà el teu missatge.

    T'animes a fer-ho?



    ResponElimina
    Respostes
    1. Genial Arnau, segur que molts ho provaran! Noelia

      Elimina
    2. jo ho intentare pero amb els meus pares. ivet sanchez

      Elimina
  7. Hola soc la Júlia Daví i us explicaré con es fa una
    COCA DE YOGUR.

    INGREDIENTS:

    80 g d’oli de girasol i alguna cosa mes per engrasar
    1 llimona nomes la pell
    150 g de sucre
    3 ous
    200 g de Fariña
    120 g de iogurt natural
    1 culeradeta de sal
    1 Cullera da de levadura química en pols (15 g)
    (Opcional) 30 g de sucre glas per espolverejar


    PREPARACIÓ:
    1. Precalenta el forn a 180 graus. Engrasa Ámbar olí un molde profundo i reserva.
    2. Posa en el bol la pell de la llimona i el sucre
    3. Afegeix els ous i remena.
    4. Posa la Farina, el iogurt, olí de girasol i una culleradeta de sal. Despres remena durant dos minuts amb la batedora.
    5.Afegeix la levadura química i acaba de reseñar amb una espatula. Posa la masa a el molde i posa lal forn durant 30 minuts a 180 graus. Despres quan ja s’hagi refredat espolvora amb el sucre glas.

    ESPERO QUE US ENCANTI!!!!!!

    JÚLIA DAVÍ VILAR

    ResponElimina
  8. Hola bon dia soc la ivet sanchez jo encontes de recomenarbos una recepta o experiment us recomano una canço es de la cantant tones and I la canço es diu never seen the rain la cantant tones and I es la mateixa que canta dance monkey,us la recomano perque a mi em fa pensar en tots els meus amics te dos o tres videos aquesta canço el meu video preferit es un que surt una noia amb un xiclet rosa a la boca i nomes surt la lletra pero mereix la pena mirar aquest video.
    espero que el mireu i que us agradi.
    adeu!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona recomanació Ivet, ara bé no creus que podries haver revisat el text abans d'enviar-ho? Segur que hauria quedat més entenedor i amb alguna falta menys 😉

      Elimina
  9. noelia ahir vaig fer el pa de pesic i va quedar molt bo mereix la pena fer-lo encara que et quedis sense algun ingredient
    ivet sanchez

    ResponElimina
  10. Hola sóc l'Àlex i us ensenyaré a fer tortitas
    TORTITAS

    Ingredients:
    1 Ou
    2 cullerades d’oli
    més de mig got de llet
    Un pèl de sal
    130 gr de farina
    mitja cullerada de llevat
    2 cullerades de sucre

    Estris:
    batedora
    un bol
    un cullerot
    una paella
    una espátula


    PREPARACIÓ

    En un bol es posa un ou, 2 cullerades de sucre i 2 cullerades d'oli d'oliva.
    Posem una mica més de mig got de llet un pèl de sal i 130 gr de farina.
    Posem la mitja cullerada de llevat i després remenem tot molt bé amb la batedora.
    Ho deixem reposar 10 mins,s'escalfa la paella i posem una mica de massa amb el cullerot en el centre de la paella.
    Quan comencen a sortir bombolletes petites gires la tortita i la deixes que es faci per l'altra banda.
    Quan es fa per a l'altre costat la treus i la poses en un plat .
    I aleshores pots fer-ne més amb la massa que et sobri.


    QUÈ APROFITI!!!!!!!!

    ResponElimina
  11. HOLA SOC LA IVET JO HOS EXPLICARE COM ES FA UN PASTIS DE TARONJA AMB LA TRMOMIX.

    INGREDIENTS:
    -250 G DE SUCRE
    -1 TRONJA DE SUC SENSE PELAR TALLADA EN TRES TROSOS
    -3 ÓUS
    -100 G DE MANTEGA A TEMPERATURA AMVIENT .I UNA MICA MES PER ENGRASAR EL MOLDE.
    -130 G DE NATA LIQUIDA
    -250 G DE FARINA DE REPOSTERIA .I UNA MICA MES PER POSARO AL MOLDE
    -1 SOBRE DE LAVADURA
    -1 MICA DE SAL
    PREPARACIO:

    1.PRECALENTA EL FORN A 180 GRAUS

    2.ENGRASA EL MOLDE AMB MANTEGA I ESPOLVOREA EL MOLDE AMB FARINA

    3.POSA EN EL POT EL SUCRA LA TARONJA I ELS OUS I POSA 3 MIN-VEL 5-37 GRAUS

    4.POSA LA MANTEGA LA NATA I VEREGI 5 SEG- VEL 4

    5.POSA LA FARINA LA LLEVADURA I LA SAL VARREGA 15-VEL 3

    6.POSA LA MASA AL MOLDE I POSAR AL FORN

    AMI M'AGRADA MOLT ESPERO QUE HA VOSALTRES IGUAL👌🎂🎂😃

    ResponElimina
  12. Hola, soc la SARA RODRIGUEZ i jo us explicare com es fa un pastis de LLIMONA I YOGUR.

    INGREDIENTS:
    -75g de maicena o farina de blat.
    -150g de farina d'arròs.
    -1 sobre de llevat royal.
    -150g de sucre blanc o morè.
    -una llimona (ralladura).
    -100ml de oli de oliva.
    -150ml de llet.
    -un yogur natural o natilla.

    PREPARACIÓ:
    1. Precalentar el forn a 200C
    2. En un bol remenar la llet,el sucre i l'oli d'oliva.
    3. Posar la llevadura i la farina.
    4. Posem la ralladura de llimona i el yogur.
    5. Remenem tot molt be.
    6. Amb la mantega cobrim el motlle i aboquem la massa.
    7. Obrim el forn, baixem la temperatura a 180C.
    8. Enfornem 35min.
    9. I si voleu li podeu espolvorar amb sucre glas i lacasitos.
    ESPERO QUE OS AGRADI A TOTHOM!
    BON PROFIT!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Genial Sara, recorda que en català escrivim Iogurt! Noelia

      Elimina